Csoportfoglalkozások

Csoportfoglalkozások


Csoportfoglalkozások keretében a 3. Mérföldkőben 154 főt értünk el. A program ideje alatt 1139 főt sikerült elérni csoportfoglalkozások keretében. Az egyik legsikeresebb csoportfoglalkozásnak az Önismereti és Párkapcsolati foglalkozásokat jelölték meg a résztvevők, melyek tréningmódszerrel zajlottak. Visszajelzéseik alapján sokak életét megváltoztatta, tudatosabbá váltak. Voltak olyan résztvevők is, akiknek alapjaiban változtak meg mindennapjaik. A tréningeket dr. Hoffmann Gergely terapeuta tartotta.

A konfliktuskezelő csoportfoglakozásokat tréningmódszerrel a Magyar Imre Kórház előadójában rendeztük meg, melyen az egészségügyi dolgozók kérésére a főnővérek és helyetteseik vettek részt. Külön érdekessége volt a csoportfoglalkozásnak, hogy trénerük dr. Jakubovits Edit pszichoterapeuta két évtizede anesztezilógus orvosként dolgozott többükkel. A csoportfoglalkozások a 2. mérföldkőig lezajlottak. A 2. mérföldkőig két alkalommal pszichofitness tréningen is részt vehettek a résztvevők. Bagdy Emőke népszerű stresszoldó technikáit tanítványai és munkatársai tanították ezúttal a résztvevőknek.
Voltak a helyi közösség problémáira reflektáló csoportfoglalkozások a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő fiatalok számára is.

Szülők klubja csoportfoglalkozást 2 alkalommal tartottunk a 3. Mérföldkőig, ahol 40 fő vett részt, elsősorban gyermekek a szüleikkel. Itt aktuális vagy ünnepekhez kötődő játékos foglalkozások voltak. Az Értékes vagy! csoportfoglalkozás keretében a fogyatékkal élők életminőségének javításával kapcsolatos csoportfoglalkozások voltak, ahol a 3. mérföldkőig 60 fő vett részt. A CSÁÓ élet csoportfoglalkozások keretében elsősorban a padragi városrész problémáit sikerült feldolgozni, a Csáó működésével kapcsolatos gondokat górcső alá venni. Sikeres programelemmé vált a középiskolás fiatalokkal való foglalkozások sorozata is (Családdal vagyok), akik lakóhelyüket népszerűsítő konkrét programelemeket dolgoztak ki. Több alkalommal mutatkoztak be, és hozzájuk kötődik a Legjobb instahelyek Ajkán akció, az Instakeretes fotózás. Az együttműködés eredményeként született meg a BRC, vagyis a BioRockCompany zenekar által jegyzett Szeretlek Ajka című szám, a kampány keretében pedig elkészült a dalhoz a videoklip is. A Családdal vagyok! elnevezésű serdülők részére a 3. Mérföldkőben 2 alkalommal tartottunk csoportfoglalkozást.

 

Honlap készítés