Sárkeresztúri szegregátum fejlesztése

A Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület konzorciumi partnerként részt vesz "A sárkeresztúri szegregátum további fejlesztése komplex programok által" című projekt megvalósításában.

A projekt célja a sárkeresztúri szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése. A cél elérése érdekében különböző közösségi programok valósulnak meg: Közösségi Főző Fesztivál, Faluszépítés, "Családi Csodák" Klub, "Baba-mama" klub, melynek az anyagköltségét konzorciumi partnerként biztosítjuk. A projekt keretében a Kristály-völgy Egyesület 2 fő közösségszervező munkatársat foglalkoztat.

 

A kedvezményezett neve: SÁRKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Konzorciumi partner: Kristály-Völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület

A projekt címe: „A sárkeresztúri szegregátum további fejlesztése komplex programok által”

A szerződött támogatás összege: 199 641 424 Ft

Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület támogatási összege: 14.133.400 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt rövid leírása:

"A sárkeresztúri szegregátum további fejlesztése komplex programok által" című projektünk célja, a sárkeresztúri szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

A projekt komplex szolgátatásokat tartalmaz, amik az élet több terültén igyekeznek segítséget nyújtani a hátrányos helyzetben lévő emberek számára. A bevontak száma minimum 131 fő, akikre egyéni fejlesztési terv készül a projekt során. Az egyéni fejlesztési tervben rövid-közép és hosszú távú célokat is megfogalmaznak a bevont emberek a szociális munkások segítségével. A projekt keretében végzett szolgáltatások:

  • Szociális munka
  • OKJ Felnőttképzés
  • Egészségügyi szűrések
  • Rendezvények
  • Drogprevenció
  • Táborok/kirándulások
  • Klubfoglalkozások (kicsiknek, családoknak, anyukáknak)
  • Közösségfejlesztés 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.29

A projektazonosító száma: EFOP-1.6.2-16-2017-00018

Honlap készítés