Munkaerő-piaci szolgáltatások
2014.01.05 11:43

Munkaerő-piaci információk nyújtása Munkáltatóknak

Olyan információ-nyújtás munkáltató szervezetek számára, melynek segítségével eligazodnak a munkaerő-piac szereplői, valamint a különböző foglalkoztatási formák között és a foglalkoztatáshoz igényelhető támogatások rendszerében, annak érdekében, hogy ezeknek az információknak a segítségével kielégíthessék munkaerő igényüket és hatékonyabbá tegyék a foglalkoztatást, és előmozdítsák a sokszínűség kialakulását a munkahelyeken.

  • Üres álláshelyek betöltése.
  • Eligazodás a foglalkoztatáshoz kapcsolódó jogszabályok terén.
  • A megfelelő munkaerő kiválasztása az által, hogy az információ-nyújtás kiterjedhet a számba vehető álláskeresők különböző jellemzőire: nemre, életkorra, képzettségre, szakmai tapasztalatra, területi megoszlásra.
  • A költséghatékony foglalkoztatás azáltal, hogy az információnyújtás kiterjedhet a foglalkoztatáshoz igényelhető támogatások ismertetésére, beleértve a pályázati lehetőségeket is.
  • Az atipikus foglalkoztatási formákban rejlő foglalkoztatási potenciál kihasználása azáltal, hogy az információ-nyújtás kiterjedhet az egyes atipikus foglalkoztatási formák ismertetésére, a jogi szabályozásukra, valamint az alkalmazás előnyeinek és hátrányainak a bemutatására.
  • A munkahelyi sokszínűség kialakítása azáltal, hogy az információnyújtás kiterjedhet a munkaerőpiacon hátrányos helyzetűnek számító munkavállalókra, azok munkaerő-piaci integrációját is szorgalmazza, ahhoz konkrét megoldásokat kínál.
Honlap készítés