Aktuális
2014.08.29 17:46

Felfedjük a Stonehenge-plakát titkát!

Felfedjük a Stonehenge-plakát titkát!

Az alkotó szándéka szerint: 800 év múlva lehet, hogy így fognak utódaink gondolkodni magukról.

  1. „Akinek y-ra végződik a neve, van rá esély, hogy nemesi származású” - mondják, bár nem nem minden esetben igaz. Büszke utódaink majd ragaszodnak hozzá, hogy jelzős- és minden más szerkezetben is ipszilonnal legyen írva 2814-ben az országuk neve, mert ők annyira büszkék a teljesítményükre.

a.) Ne feledjük: 2814-et írunk a plakáton. "Egy amerikai tudós szerint száz év múlva a mai ötezer helyett már csak 150 nyelv marad életben. Az elmúlt időszak nyelvpusztulásai azt mutatják, hogy van igazság a feltételezésben." Kiss Róbert Richárd: Nyelvelő Nyelvészeti kézikönyv 8. old. (MediaCom Kft.)

 

b.) "Gyakran egy családtag egyéni döntése, hogy minként írja a nevét. Az Országos Széchényi Könyvtár Széchényi Ferencről kapta a nevét, fia, István már nem használta az ékezetet." Kiss Róbert Richárd: Nyelvelő Nyelvészeti kézikönyv 28. old. (MediaCom Kft.)

Izgalmas könyv, érdemes elolvasni!

 

            2. Stonehenge csak egy van, az eredeti.  A mi köveink kicsit olyanok, de mégsem az.  Hogyan is mérhetnénk magunkat az igazihoz! (Olyan mint az adidas – abidas; adidas-adias)

Itt a sokkoló példa a Téli szalámi esetéről! 

http://hvg.hu/itthon/20140829_Bosszu_az_INAert_Horvat_teliszalami_foga

 

Néhányan megfejtették a Stonehenge titkát.  Sajnáljuk, hogy a többiek inkább bosszankodtak rajta, és azt hitték, hogy tévedésből került ki így a plakát. Egy poén, ha már magyarázni kell, nem ér semmit! Vettük az adást. Aki még akar az eredeti plakáttal fényképezkedni, tegye meg! Hamarosan lecseréljük.

Honlap készítés